Facebook Peter Reekmans

Opnieuw vandalisme op begraafplaats in Glabbeek: "Dit is ronduit crapuleus"

Vandalen hebben lelijk huis gehouden op de begraafplaats van Bunsbeek, bij Glabbeek. Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt. Burgemeester Peter Reekmans is woedend en hij gaat op zoek naar getuigen.

Voor de derde keer op ruim één jaar tijd hebben vandalen vernielingen aangericht op de begraafplaats van Bunsbeek, bij Glabbeek. Ze beschadigden grafstenen en versieringen die er op stonden. Ook in maart en oktober van vorig jaar trokken vandalen een spoor van vernieling door de begraafplaats.

Ontoelaatbaar

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) reageert woedend. "Ik vind dit ronduit crapuleus en ontoelaatbaar.  Van de laatste rustplaats van onze dierbare overledenen blijf je nu eenmaal af. Ik doe daarom als burgemeester een oproep naar getuigen die de voorbije dagen misschien personen op het kerkhof van Bunsbeek hebben zien rondhangen. Ook de politie zal vanaf nu extra waakzaam zijn tijdens hun patrouilles, want dit soort zaken moet ophouden."

Camera's

Camera's brengen in deze geen oplossing, vindt Reekmans. "Je kan overal camera's hangen, maar dan moet ik mijn politie betalen om uren en uren naar beelden te kijken in de hoop iets te vinden. Het kan dus zijn dat ze enkele maanden gewoon niets zien gebeuren. Daarom doe ik liever een beroep op mensen die in de buurt wonen. Trouwens, als de vandalen steeds dezelfde begraafplaats viseren, dan wonen ze wellicht in de buurt', denkt Reekmans.

Meest gelezen