Facebook

Opwijk is op zoek naar anonieme schrijver van briefjes met complimentjes: "Jouw lach is zo mooi"

In Opwijk is er iemand die kaartjes in brievenbussen steekt, met daarop boodschappen zoals : "Jouw lach is zo mooi, vergeet 'm niet te gebruiken vandaag." Het is geen actie van een bedrijf of van de Bond zonder Naam. Maar van wie dan wel? 

Wie schrijft al die briefjes met complimenten, die dezer dagen in de Opwijkse brievenbussen vallen? Dat is de vraag die de inwoners van Opwijk momenteel bezighoudt. De briefjes zijn met de hand geschreven. Ze lijken niet van een bedrijf te komen of van een organisatie zoals de Bond zonder Naam. 

Ook Eva De Blander kreeg een briefje in de bus. Ze doet haar verhaal bij Sonny in de middag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik vond in mijn brievenbus een papiertje met de tekst Jouw lach is zo mooi. Vergeet hem niet te gebruiken vandaag! Er stond ook nog een bloemetje en een smiley op. Dat was een mooie verrassing die voor een spontane glimlach zorgt."

Bloemetje en smiley

Maar wie is nu de auteur? "Het is met de hand geschreven. Ik denk dat het van een volwassen vrouw moet komen. Een kindje zou dat zo niet schrijven, denk ik. En neen, het komt niet van een geheime aanbidder", lacht ze. "Ik woon zelf in Mazenzele, maar via Facebook zag ik dat ook inwoners uit andere delen van Opwijk zo een briefje in de bus kregen."  

Geen zuurpruim

Waarom koos de anonieme schrijver Eva uit? "Ook dat zou ik niet kunnen zeggen", antwoordt ze. "Ik kan altijd wel een opkikkertje gebruiken, maar het is zeker niet zo dat ik hier de hele dag met een zuur gezicht rondloop", lacht Eva. "Maar ik zie geen verband tussen mezelf en de andere mensen die een briefje kregen."    

Facebook

Beluister hieronder het gesprek met Eva:

Meest gelezen