Publiek en bandleden testen negatief op testevent in C-Mine: “Er was geen plan B, we moesten en zouden spelen!”

In het Genkse C-Mine mochten vijftig concertgangers woensdagavond een optreden van de band Mooneye bijwonen. Al was er wel een strikte voorwaarde: een negatieve coronatest. Voor de bandleden was de testprocedure even spannend als voor het publiek. “We gingen alle vijf prat op een negatieve test, want er was geen plan B”, aldus frontman Michiel Libberecht. 

C-Mine in Genk organiseerde woensdagavond een testevent voor 50 muziekliefhebbers. Niet alleen het publiek, maar ook de artiesten kregen enkele uren op voorhand een wisser in hun neus. “Een kwartier na het uitvoeren van onze PCR-test kregen we elk een sms met goed nieuws: een negatieve test", zegt zanger Libberecht opgelucht. "Een bandlid met een positieve test had betekend dat het optreden niet kon doorgaan. Een plan B hadden we niet voorzien, we gingen ervan uit dat we konden spelen.”

Publiek klapt extra luid

De jongens van Mooneye kregen pas vorige week de vraag of ze de act van het indoor testevent op C-Mine wilden zijn. “Compleet onverwacht”, vertelt drummer Ramses Van Den Eede. “We hebben megahard naar dit moment uitgekeken en veel gerepeteerd. Het is heel vreemd om zo lang te oefenen zonder interactie met een publiek. Mensen moesten natuurlijk wel nog afstand houden en een mondmasker dragen. Ik had het gevoel dat het publiek extra luid riep en klapte om ons het gevoel te geven dat ze zich amuseerden.”

Ook voor elk van de vijftig concertgangers was het verdict positief: een negatieve test. “Wij hebben die rompslomp er maar al te graag voor over”, vertelt een koppel muziekliefhebbers. “Voor de coronacrisis gingen we elke maand minstens naar één optreden kijken. Dat we vandaag een mondmasker moesten dragen en afstand moesten houden kon de pret niet drukken. We hebben genoten van een muzikaal avondje uit.”

(Lees verder onder de foto)

Bevindingen verfijnen

Brecht Gielis van C-Mine blikt tevreden terug op de avond. "We hebben heel wat bevindingen genoteerd die we de komende dagen verder gaan verfijnen. Bijvoorbeeld dat we in de voorziene tijdspanne tot drie keer meer mensen kunnen testen dan vandaag was voorzien. Daarnaast hebben we een inschatting kunnen maken van de kosten en het extra werk dat het sneltesten met zich meebrengt. Dankzij het verloop van deze avond zijn we gesterkt in onze overtuiging dat we zelfs bij een verslechtering van de cijfers nog cultuurvoorstellingen kunnen organiseren op een veilige manier." 

Bekijk hier een korte video van het concert van Mooneye:

Videospeler inladen...

Meest gelezen