Getty Images

Regio Mechelen bereidt zich voor op een droge zomer: "Koop een regenwaterton, de plantjes in je tuin zullen je dankbaar zijn"

De gemeentebesturen in de regio Mechelen organiseren een groepsaankoop voor regenwatertonnen. Samen met intercommunale IGEMO kunnen ze de tonnen goedkoper aanbieden. Zo hopen ze goed voorbereid te zijn op een droge zomer. "Het meeste regenwater vloeit nog altijd weg in de riolen, maar het is heel belangrijk dat we dat water bijhouden", zegt schepen voor Groen- en Natuurontwikkeling Patrick Princen (Groen). 

Door de klimaatverandering wordt er alsmaar meer droogte verwacht en daarom willen de gemeentebesturen in de regio Mechelen de inwoners warm maken voor een regenwaterton. Iedereen die in Mechelen, Lier, Bonheiden, Duffel, Puurs-Sint-Amands, Bornem of Sint-Katelijne-Waver woont, kan meedoen aan de groepsaankoop. 

Het is belangrijk dat we het regenwater bijhouden als buffer voor de droogte

Patrick Princen, schepen van Groen- en Natuurontwikkeling (Groen)

"Het meeste regenwater vloeit spijtig genoeg weg in de riolen, terwijl het heel belangrijk is dat we dat water bijhouden. Als het droog wordt en als de zon binnenkort hopelijk hard gaat schijnen, dan hebben we goede buffers nodig", zegt schepen voor Groen- en Natuurontwikkeling Patrick Princen (Groen). "De plantjes in de tuin zullen je daar ook enorm dankbaar voor zijn."

Het gaat om standaardtonnen van 300 liter. Daarvoor betaal je normaal gezien zo'n 136 euro. Met de groepsaankoop bespaar je ongeveer 50 euro. "En de ton wordt aan huis geleverd en geïnstalleerd, een grote meerwaarde dus", besluit schepen Princen. Meer info vind je op de website van IGEMO.  

Meest gelezen