Regionaal Ziekenhuis Tienen moet dringend vernieuwd worden

Het Regionaal Ziekenhuis van Tienen is dringend toe aan vernieuwing. Dat bleek tijdens het bezoek van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. De infrastructuur is verouderd, de meeste kamers zijn nauwelijks geïsoleerd en dus is een nieuwbouw meer dan welkom.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) was vandaag op bezoek in  het Regionaal Ziekenhuis van Tienen.  De minister kreeg er meer uitleg over de toekomstige samenwerking tussen de verschillende instanties in de zorgsector.  "We willen gaan voor een academie van de zorg", zegt algemeen directeur Hans Struyven. "Er is echt nood aan een nieuwbouw", vervolgt de directeur, "want het gebouw aan de Houtemstraat heeft te kampen met onder meer betonrot, de technische installaties zijn verouderd en de liften laten het regelmatig afweten."

Ziekenhuiskamers zijn slecht geïsoleerd

Minister Beke kreeg ook een rondleiding op de afdeling geriatrie. "Dit gebouw dateert nog van de jaren zestig", zegt Christ François, hoofd van de verpleegkundigen op geriatrie. "De ramen bestaan nog altijd maar uit enkel glas. Bij hevige wind zie je de gordijnen gewoon bewegen en in de zomer is het er veel te warm.  Er is namelijk geen ventilatie voorzien en de ramen mogen niet open uit veiligheid voor de patiënten.  Een nieuw gebouw is dus meer dan noodzakelijk", besluit Christ François.  "Maar ondanks dit verouderde gebouw, levert het personeel wel uitstekend werk."

Meest gelezen