Rode Duivels bestellen zes Spaanse hespen van ruim 1.000 euro per stuk: "Bondscoach Martínez is er gek op"

Iwan Deschoemaker uit Mechelen levert zes dure Spaanse hammen aan de Rode Duivels voor het EK voetbal. Roberto Martínez is de exclusieve vleeswaren persoonlijk komen kiezen. "Hij was er wild van. Ze kosten 200 euro per kilo maar zijn ideaal voor de aanmaak van witte bloedlichaampjes", zegt Iwan op Radio 2 Antwerpen. 

De Rode Duivels staan bekend om hun voorliefde voor dure auto's, horloges en kleding. Ook hun charcuterie is blijkbaar aan de prijzige kant. Tijdens het EK voetbal leggen de Duivels exclusieve Jamón Ibérico de Bellota op hun boterham. "Deze Spaanse ham kost 200 euro per kilo. De voetbalbond heeft er zes besteld. Een volledige hesp weegt zo'n vijf à zes kilo en kost dus al snel 1.000 tot 1.200 euro", vertelt de Mechelse leverancier Iwan Deschoemaker in "Start Je Dag".

Volgens de Universiteit van Salamanca heeft deze ham een medicinale werking 

Iwan Deschoemaker

Decadent?

Bondscoach en Spanjaard Roberto Martínez heeft de dure bellota-ham zelf gekozen. "Ik ben bij hem thuis langsgeweest. Roberto is er echt dol op", vertelt Iwan. Volgens de vleesleverancier is de hoge prijs voor de Spaanse topham terecht. "Decadent? Ik denk het niet, laat me dat uitleggen. De universiteit van Salamanca heeft studies uitgevoerd. Deze ham is maar liefst vijf jaar gedroogd en heeft medicinale eigenschappen. Ze geeft een boost aan je lichaam. Ze stimuleert de witte bloedlichaampjes en is afgestemd op de spijsvertering. Daarom is de bondscoach zo'n fan. De bellota wordt bovendien gemaakt van varkens die biologisch gekweekt zijn zonder antibiotica", besluit Iwan. 

Meest gelezen