Gary Burchell

Thuisbezorgd eten nu ook te betalen met maaltijdcheques

Vanaf vandaag kan je maaltijdcheques gebruiken om eten te betalen dat aan huis geleverd wordt. De nieuwe regeling geldt enkel voor wie een maaltijd op takeaway.com bestelt en maaltijdcheques heeft van Sodexo. Beide bedrijven hebben daarover een overeenkomst afgesloten.

De dienst is volgens een persbericht beschikbaar in 1.300 restaurants in België, en daar zullen er nog bijkomen. Wie op takeaway.com bestelt, kan filteren op restaurants die de dienst aanvaarden. 

Bij het betalen moet dan de Sodexo-maaltijdchequekaart eenmalig toegevoegd worden, de bevestiging gebeurt via een sms-code. De kaart kan wel alleen gebruikt worden om het eten zelf te betalen, de kosten voor levering vallen erbuiten en moeten op een andere manier betaald worden. 

"Telewerk heeft een enorme impact gehad op onze eetgewoontes en heeft de manier waarop we lunchen veranderd", luidt het bij Sodexo. "We willen onze klanten eenvoudige en flexibele opties bieden voor hun maaltijden." Uit een onderzoek van de twee partners bij duizend Belgen blijkt dat bijna drie kwart van hen wel eens online maaltijden bestelt. Zes op de tien doen dat nu vaker dan voor de coronacrisis. 

Ook bij de thuisbezorgdienst Uber Eats is het al een hele tijd mogelijk om te betalen met maaltijdcheques.

Meest gelezen