Radio 2

Vijf jaar rijverbod voor gsm'ende trucker die vrouw doodreed op Kennedylaan in Gent

Een Roemeense trucker is veroordeeld tot vijf jaar rijverbod, 37 maanden cel waarvan 6 effectief, en 8.000 euro boete voor het dodelijk ongeval dat hij anderhalf jaar geleden veroorzaakt had op de John Kennedylaan. Daarbij kwam een 72-jarige vrouw om het leven. "De man tokkelde op zijn gsm alsof hij in zijn salon zat", zegt het parket.

Op 3 oktober 2019 was de vrouw onderweg van haar huis in Terneuzen naar haar dochter in Merelbeke. Aan de verkeerslichten in Sint-Kruis-Winkel ging het mis. De vrouw stond er stil voor de rode lichten, maar de trucker reed met een snelheid van 90 kilometer per uur achteraan in op haar wagen. De wagen werd weggeslingerd en de vrouw overleed ter plaatse.

Gsm

Uit het onderzoek bleek dat de man totaal niet bezig was met het verkeer. Zo was hij met zijn gsm en zijn GPS bezig. De vrouw had daardoor dan ook geen schijn van een kans. Op de zitting uitte hij zijn spijt, maar het parket had weinig begrip voor zijn gedrag achter het stuur. “Een vrachtwagen besturen vereist constante aandacht”, klonk het. “Hij tokkelde op zijn gsm alsof hij in zijn salon zat en lette verder niet op de baan. Hij zat daar precies als een koning in zijn paleis, niets leek hem te kunnen overkomen. Om vervolgens iemand de dood in te rijden.” 

Ondanks zijn blanco strafregister was de politierechter streng. Zo kreeg de man vijf jaar rijverbod, 37 maanden cel en 8.000 euro boete. Van die celstraf moet hij effectief zes maanden naar de gevangenis. 6.000 euro van de boete is met uitstel.

Hij tokkelde op zijn gsm alsof hij in zijn salon zat en lette verder niet op de baan. Hij zat daar precies als een koning in zijn paleis, niets leek hem te kunnen overkomen. Om vervolgens iemand de dood in te rijden.

Openbaar ministerie
kasto80

Meest gelezen