Radio 2

Zoekactie stopgezet naar mogelijke transmigrant die naar het Verenigd Koninkrijk probeert te zwemmen 

Aan de kust is de zoekactie naar een zwemmer stopgezet zonder resultaat. Mogelijk gaat het om een vluchteling die naar het Verenigd Koninkrijk probeerde te zwemmen. Dat bevestigt Anne-Sophie Moerman van het Vlaams agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Een surfer merkte de zwemmer deze middag op in zee voor het strand van Oostduinkerke. 

In Oostduinkerke sloeg een surfer vanmiddag alarm nadat hij iemand in zee had gezien met een reddingsvest en een aantal plastic flessen rond het lichaam. De kans is groot dat het om een vluchteling gaat die op eigen kracht naar het Verenigd Koninkrijk probeert te geraken, een levensgevaarlijke overtocht. 

Bekijk hier beelden van de zoekactie:

Videospeler inladen...

De reddingsdiensten schoten meteen in actie. Zowel de politie als de brandweer, de kustwacht en een reddingshelikopter zijn ingezet, maar zonder resultaat want de zoekactie is ondertussen stopgezet.

"De zoekbox die werd opgesteld aan de hand van de stromingsmodellen is haarfijn uitgekamd", klinkt het bij Moerman. "De persoon werd niet aangetroffen ondanks een zeer grondige sweeping. Mogelijk is de persoon zelf aan wal geraakt."

Er werd al sinds 15.30 uur gezocht. Rudi Baelen van de brandweer van Oostduinkerke: "Oorspronkelijk hebben we ons vooral gefocust op de zone tussen Nieuwpoort en Oostduinkerke. Maar gezien de stroming hebben we de zoekactie uitgebreid naar het Oosten toe en hebben we gezocht tot in Middelkerke en Oostende."

Meest gelezen