Radio 2

Man uit De Panne veroordeeld voor aanval met winkelkar op coronatoezichter: "Ik wou snel een boodschap doen"

Een man uit De Panne is gestraft omdat hij een coronatoezichter heeft aangevallen. De man krijgt 6 maanden cel met uitstel en een boete van 400 euro omdat hij in een supermarkt een winkelkarretje hard in het kruis van een coronatoezichter heeft geduwd.

De coronatoezichter vroeg aan de klant om bij het binnengaan van de winkel een karretje te nemen. De klant weigerde en ging de winkel binnen. De toezichter vroeg nogmaals aan de man om een karretje te nemen. Daarop keerde de man terug, nam de kar, maar duwde die in de edele delen van de toezichter. 

De toezichter moest na het incident voor verzorging naar het ziekenhuis en kon 2 dagen niet werken. Hij krijgt nu een schadevergoeding van iets meer dan 1.000 euro. De man verdedigde zichzelf in de rechtbank. Hij zei dat hij risicopatiënt is en al meer dan een jaar in extreme angst leeft om corona te krijgen. Hij wou snel de winkel binnen om een boodschap te halen zonder winkelkar. Hij kreeg van de rechter 6 maanden cel met uitstel en 400 euro boete. 

Meest gelezen