Burgemeester Maaseik is ook nieuwe financieel directeur Maasmechelen

Johan Tollenaere, de burgemeester van Maaseik, is ook de nieuwe financieel directeur van de gemeente Maasmechelen. Tijdens de hervormingen van de gemeente Maasmechelen drie jaar geleden, werd de ontvanger van het OCMW aangesteld als financieel directeur. Tollenaere, toen ontvanger van de gemeente, vocht die beslissing aan en heeft nu door een vonnis van de Raad van State recht op die functie.

Johan Tollenaere is naast burgemeester van Maaseik ook de nieuwe financieel directeur van de gemeente Maasmechelen. In 2018 werd de gemeente Maasmechelen hervormd. De gemeente koos toen voor Bart Tulleners, die toen ontvanger was van het OCMW. 

Tollenaere was op dat moment ontvanger van de gemeente, maar hij werd dus niet gekozen. Hij ging daarom in beroep bij de Raad van State en die heeft nu de toenmalige beslissing van de gemeente Maasmechelen vernietigd. En daardoor heeft Tollenaere nu recht op die functie.

De functie van burgemeester van Maaseik én financieel directeur in Maasmechelen combineren lijkt onwaarschijnlijk, maar wettelijk kan het wel. De advocaten van Tollenaere en de gemeente zijn nu aan het onderhandelen over de zaak. Straks wordt de kwestie ook besproken op het schepencollege in Maasmechelen. Tollenaere heeft nog niet gereageerd.

Meest gelezen