De weg naar Tokio bezaaid met coronatesten voor tennisser Sander Gillé: “Al meer dan 50 intussen”

In Japan is er veel ongenoegen en twijfel over de organisatie van de Olympische Spelen, maar onze sporters blijven zich minutieus voorbereiden. Voor dubbeltennisser Sander Gillé betekent dat op dit moment vooral tornooien spelen in verschillende landen en alle coronatesten en reisvoorschriften ondergaan. 

Zoals de zaken er nu voor staan, is het duo Sander Gillé – Joran Vliegen geselecteerd voor het dubbeltornooi op de Olympische Spelen. “We hebben het al eens bekeken en uitgeteld en dan gaan we ervan uit dat we erbij zijn, maar uiteraard proberen we nog zo goed als mogelijk te presteren tot op Roland Garros. Daarna wordt de lijst opgesteld op basis van de ranking en allerlei parameters.”

Op het moment van het interview stonden Vliegen en Gillé klaar om de kwartfinale van een tornooi in Parma te spelen, maar net voor die match gaven ze forfait. Vliegen had te veel last van de knie en uit voorzorg beslisten ze niet te spelen. Vliegen ondergaat vandaag enkele testen om te zien hoe erg de blessure is. Daarna beslissen ze of ze al dan niet deelnemen aan Roland Garros.

Ik zit al aan mijn 52ste coronatest, gelukkig allemaal negatief

Intussen moet er veel gereisd en vooral getest worden en dat weegt wel. “Ik zit al aan mijn 52ste test, gelukkig allemaal negatief. Maar het is vooral veel complexer om te reizen en om te verantwoorden waar je naartoe gaat en waar je vandaan komt. Dat maakt het vermoeiend maar ik neem het er graag bij als dat betekent dat we kunnen tennissen. Het hele circuit heeft ook een tijd stilgelegen en dat was nog veel erger.”

Corona was ook niet alleen maar slecht voor het duo legt Gillé uit: “We hebben een jaar extra tijd gehad om op elkaar te kunnen inspelen en om samen ervaring op te doen. In ons geval denk ik dus dat het op dat vlak een voordeel is geweest.” 

Tokio?

Intussen hangen er donkere coronawolken boven het Olympische dorp, want in Japan gaan steeds meer stemmen op om de Spelen af te gelasten. Het land kreunt onder een nieuwe golf en veel Japanners zien het niet meer zitten om de volledige sportwereld over de vloer te krijgen. Het zijn discussies waar Sander Gillé niet te hard mee bezig is: “Ik volg die berichten niet, maar telkens ik even in België kom dan gaat het daar wel over. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te presteren. Als we dan naar Tokio mogen, en daar ga ik van uit, vind ik het vooral jammer dat mijn vriendin en mijn ouders niet naar Tokio kunnen reizen. Ze steunen me vaak op de grote tornooien. De Olympische Spelen zijn iets heel speciaal, dan is het toch wel jammer dat ze er echt niet bij mogen zijn. ” 

Meest gelezen