Foto: Belga

Burgemeester Wuustwezel verrast over brandbare kogels bij schietoefening: "Niet goed voor vertrouwen in Defensie"

De burgemeester van Wuustwezel, Dieter Wouters (CD&V), reageert verrast op het nieuws over brandbare lichtspoormunitie, die de grote brand op het militair domein Groot Schietveld hebben veroorzaakt. De kogels mochten op dat moment niet worden gebruikt. "Het vertrouwen van onze inwoners in Defensie heeft opnieuw een knauw gekregen."

Wouters vernam het nieuws vanmorgen via VRT NWS en reageert verrast. "Wij trekken grote ogen", zegt hij. "Laten we het onderzoek afwachten om te zien of het effectief zo is, maar het is opnieuw een groot vraagteken. We zullen opnieuw moeten werken aan het vertrouwen tussen de inwoners van Wuustwezel en Defensie."

Sommige inwoners hebben nog altijd schrik voor een droge, warme zomer en vragen zich af of Defensie daar rekening mee houdt

Dieter Wouters (CD&V), burgemeester Wuustwezel

De grote brand die honderden hectaren heide in de as legde, is nog altijd onderwerp van gesprek in Wuustwezel. "Het leeft nog altijd bij de inwoners", zegt Wouters. "Sommige mensen hebben schrik voor een droge, warme zomer en ze vragen me of Defensie daar rekening mee houdt. De contacten met Defensie zijn de afgelopen weken heel goed, en we zijn heel goed op de hoogte van wat er gebeurt op het terrein. Maar dit geeft voor mensen opnieuw een knauw in het vertrouwen. We zullen de goede afspraken moeten behouden, ook als er een hete zomer komt."

De gemeenten Wuustwezel en Brecht stelden zich burgerlijke partij in het dossier. De burgemeester van Brecht wil nog niet reageren, zolang het gerechtelijk onderzoek loopt.  Dat geldt ook voor het Agentschap voor Natuur en Bos, dat het natuurdomein beheert. 

Meest gelezen