Peter Malaise

Jong koppel neemt iconische horecazaak in Oudenaarde over: "We gaan een stapje verder dan vroeger"

Julie Mortier (21) en Gjald Gheysens (20) zijn de nieuwe uitbaters van het prestigieuze hotel-restaurant "La Pomme d’Or" op de markt van Oudenaarde. De zaak ging vorig jaar nog failliet. De zaak is één van de oudste hotels van het land en een begrip in de Vlaamse Ardennen. 

Hotel-restaurant "La Pomme d’Or" op de markt in Oudenaarde opent binnenkort opnieuw de deuren met nieuwe uitbaters. De vorige uitbater deed een jaar geleden de boeken toe, maar in september heropenen twintigers Julie Mortier en Gjald Gheysens de iconische zaak. "La Pomme d'Or" bestaat al meer dan 600 jaar, is een van de oudste hotels in Vlaanderen, ooit won het restaurant de allereerste Michelinster in Vlaanderen. 

Nieuw leven inblazen

De nieuwe uitbaters werken momenteel in brasserie De Cridts, de zaak van Mortiers ouders, ook op de markt van Oudenaarde. In september beginnen ze met hun eigen zaak. "In Oudenaarde staan veel panden leeg en wij willen een horecazaak nieuw leven inblazen". "La Pomme d’Or" sprong hen meteen in het oog. Het koppel wil het luxueuze en stijlvolle karakter van de zaak in ere houden, maar zal er een hedendaagse en modernere toets aan geven. “Het oude "La Pomme d’Or" zal zeker niet vergaan, maar we willen een stapje verder gaan dan vroeger”. Zo wil het koppel naast hotel en restaurant ook een kledingwinkeltje openhouden in het gebouw.

Mensen kunnen niet wachten tot er nieuw leven in Oudenaarde komt
uitbaatster Julie Mortier

Het restaurant zou op 17 september openen. Met het einde van de coronacrisis in zicht leek dit voor het jonge koppel het ideale moment om hun droom te verwezenlijken. "We hopen er meteen in te kunnen vliegen. We krijgen veel positieve reacties. Mensen kunnen niet wachten tot er nieuw leven in Oudenaarde komt." zegt Mortier.

Meest gelezen