Lode Vereeck is onafhankelijk expert voor Vlaams Belang

Voormalig Vlaams Parlementslid en senator Lode Vereeck werkt sinds kort voor het Vlaams Belang in het Europees Parlement. Vorige maand kreeg hij als onafhankelijk expert een voltijds contract bij drie europarlementsleden. 

Lode Vereeck begon zijn politieke carriere bij Open VLD, maar stapte over naar Lijst Dedecker. Tussen 2009 en 2014 was hij fractievoorzitter in  het Vlaams Parlement voor die partij.  Daarna keerde hij terug naar Open VLD en werd hij gecoöpteerd senator. Bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 werd hij lijsttrekker voor Open VLD in zijn thuisgemeente Diepenbeek.

Maar in dat jaar kwam hij in opspraak na klachten over grensoverschrijdend gedrag met studenten aan de UHasselt. De zaak werd uiteindelijk geseponeerd door het gerecht. Maar hij werd wel ontslagen door de universiteit en Vereeck werd door zijn partij Open VLD aan de kant gezet. 

Partijkaart

Vorig jaar werd Vereeck door Vlaams Belang voorgedragen als lid voor de raad van bestuur van de UHasselt. Voor de Vlaamse liberalen betekende dat een inbreuk tegen het cordon sanitaire en volstond dat om zijn partijkaart af te nemen.

En nu werkt hij dus als onafhankelijk expert bij Vlaams Belang, voor drie europarlementsleden.

Meest gelezen