Geronimo

“Oostendenaren, geen paniek, de luchtballon in de kraan is een stunt voor televisie”

Voor de nieuwe serie “Onder vuur” wordt er een spectaculaire opname gedaan in Oostende. Een luchtballon hangt er in een torenkraan van 90 meter hoog. De fictiereeks voor Eén gaat over een Oostends brandweerkorps met onder andere de acteurs Louis Talpe, Sam Louwyck en Ann Tuts. 

De stunt wordt gefilmd op Oosteroever in Oostende, aan de Ensor I-toren die nog volop gebouwd wordt. “Het zal een van de grootste interventies in onze reeks over het brandweerkorps zijn”, zegt Jasper Moeyaert van productiehuis Geronimo. Hij beschrijft de scène: “De piloot van de luchtballon is onwel geworden. De ballon is terechtgekomen in een kraan van 90 meter hoog en dreigt te scheuren. Onze brandweermannen moeten hem redden.”

Bekijk hier de reportage van "Het journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Afhankelijk van het weer

Je ziet in de reeks niet hoe het ongeval gebeurt, maar wel het gevolg ervan. “Er moet dus een luchtballon in een kraan gehangen worden”, zegt Moeyaert. “We zijn al 2 jaar bezig met de voorbereidingen. De spectaculaire opname werd al eens uitgesteld door het weer. Vanaf dat er meer dan 25 km/u wind is, is er een kleine kans dat de ballon scheurt. Dat is niet veilig genoeg. Het wordt ook gefilmd met helikopters”, zegt hij.

Gisteren waren er al opnames met acteurs op de kraan van 90 meter hoog. “Ze moesten al zelf daarboven liggen op die kraan, net zoals Tom Cruise het zou doen”, lacht Moeyaert. 

Politie bellen?

Als mensen het “ongeluk” zullen zien, is het goed mogelijk dat ze naar de politie of brandweer bellen. “Dat kan zeker, maar wij werken nauw samen met de politie en de brandweer. Zij weten perfect wat wij gaan doen.”

De opnames van de reeks zorgden eerder al voor commotie in Oostende. Er werd gefilmd in volle ochtendspits aan het Kennedy rondpunt. “Mensen weten niet altijd dat je voor 10 minuten film al snel 2 dagen moet opnemen”, sust Moeyaert. De reeks komt in het najaar op Eén

Meest gelezen