Maagdentoren in Zichem tijdens de weekends weer open

Vanaf dit weekend is de Maagdentoren in Zichem weer open voor het publiek. Die was door corona al die tijd gesloten. De heropening valt samen met de nieuwe erfgoedwandeling in Zichem die je meeneemt naar de mooiste bezienswaardigheden en leukste plekjes van dit historisch stadje aan de Demer.

Ook de bekende Maagdentoren maakt deel uit van een nieuwe erfgoedwandeling. Maar je kan er wel niet zomaar in- en uitwandelen, je moet nog altijd reserveren en de coronamaatregelen blijven gelden. "Je kan reserveren in tijdsloten van maximaal 30 minuten", zegt schepen van toerisme Lieve Renders (CD&V). "Je kan met 15 bezoekers in de toren en we werken met vrijwilligers; er staat iemand boven, en iemand beneden. Zij kijken of de mensen die naar boven willen dat kunnen wanneer de groep van boven eerst beneden is. Er is alcoholgel voorzien en je moet ook nog een mondmasker dragen."

Je ticket kan je online reserveren via de website van Scherpenheuvel-Zichem. De toegang tot de toren is gratis. De Maagdentoren kan bezocht worden vanaf 29 mei tot en met eind september op zaterdagen, zondagen en feestdagen de toren van 13 tot 17 uur.

Meest gelezen