Noortje Palmers/Hurae

"Naaktfoto's" vormen ludieke campagne in Knokke-Heist: "Liever niet in strandkledij naar winkels gaan" 

Zie jij wat er mis is met deze beelden? Dat is de vraag die de gemeente Knokke-Heist zich stelt in een opmerkelijke fotocampagne. Verschillende "naaktfoto's" moeten toeristen deze zomer bewust maken van de juiste dresscode. De zonneklopper die rechtstreeks van het strand naar de winkelstraten trekt, doet dat beter niet in strandkledij.  

Wie af en toe richting kust trekt tijdens de zomer, kent ongetwijfeld het fenomeen: zonnekloppers komen van het strand en trekken in bikini of zwembroek naar de nabijgelegen winkels. In Knokke-Heist zien ze het liever anders: "Wie Knokke-Heist een beetje kent, weet dat die “dresscode” minder bij de badgemeente past", klinkt het vanuit de gemeente. 

Misleidende naaktfoto's

Knokke-Heist start daarom een campagne met naaktfoto's. Of zo lijkt het toch. Maar wie wat beter naar de foto kijkt, merkt dat er helemaal geen bloot aan te pas komt. De billen en kont van een jongedame blijken een armplooi te zijn. Een halfnaakt lichaam is de arm van de persoon die er net voor staat. En zo is er een volledige reeks foto's gemaakt. Fotografe Noortje Palmers: "Er is helemaal niets mis met een beetje bloot, maar voor alles is er een plaats en een moment. We hebben over elk beeld goed moeten nadenken. Maar al van bij het in scène zetten van de eerste illusie, werden we meteen extra enthousiast over het effect en de humor van deze foto’s."

(Lees voort onder de foto)

Noortje Palmers/Hurae

Acteurs en influencers

De foto's zijn gemaakt met acteurs en influencers zoals Nicolas Caeyers, model Chelsy De Witte (finaliste Miss België 2020) en plus size model Romy Schlimbach. Verschillende leuke plekjes in Knokke-Heist komen aan bod. 

De campagne moet mensen eraan herinneren dat je in Knokke-Heist je zwemkledij best voor op het strand houdt. Benieuwd of de boodschap deze zomer zal gevolgd worden.

Meest gelezen