Rederij Nathalie

Voor het eerst in 20 jaar nieuw groot vissersschip in Zeebrugge: "Morgen wordt het gedoopt, zondag is de eerste vaart"

Voor het eerst in 20 jaar komt er een nieuw groot vissersschip bij in onze Belgische vloot. De "Jasmine" wordt morgen gedoopt. Het gloednieuwe schip komt niet bovenop de bestaande vloot, het vervangt de oude Jasmine die versleten is.

Het is een belangrijk weekend voor onze visserij: na 20 jaar wordt er nog eens een gloednieuw, groot vissersschip in gebruik genomen. Emiel Brouckaert van de rederscentrale: "We breiden de vloot niet uit. Het is een vervanging van een oud vaartuig dat versleten is en een andere functie gaat vervullen. De "Z384 Jasmine" is een jaar geleden uit de vaart gehaald." 

Duurzame visserij

De gemiddelde leeftijd van een vissersvaartuig is zo’n 28 tot 30 jaar. Emiel Brouckaert: "Vaartuigen moeten afgestemd worden op de toekomst. De broodnodige modernisering om duurzaam verder te werken, kan niet op oudere vaartuigen. Vandaar dat middelen zijn vrijgemaakt voor het gloednieuwe vissersschip." De komende jaren worden nog enkele nieuwe visserschepen opgeleverd. 

Rederij Nathalie

Meest gelezen