Nieuwe busverbinding tussen deelgemeenten Scherpenheuvel-Zichem zal belbus vervangen

In Scherpenheuvel-Zichem zal een nieuwe busverbinding de deelgemeenten met elkaar verbinden. Ze vervangt de belbus en zou ieder uur gegarandeerd worden. Schepen van Mobiliteit Nico Bergmans hoopt dat de lijn er komt tegen het einde van het jaar. 

Wie in Scherpenheuvel-Zichem met het openbaar vervoer van de ene naar de andere deelgemeente wil gaan, kan dat op dit moment enkel met de belbus. “De verbinding tussen onze belangrijkste deelgemeenten is er eigenlijk niet. Het schoolvervoer loopt goed, maar overdag van punt a naar punt b gaan is een probleem", zegt schepen van Mobiliteit Nico Bergmans (Open VLD). "Er is daarom beslist om een reguliere busverbinding in te richten ter vervanging van de belbussen die er nu zijn.” 

Hoppin

Naast een nieuwe buslijn zouden er ook vier Hoppinpunten komen. Daar kunnen passagiers overstappen of ‘hoppen’ van het ene vervoersmiddel op het andere. “We gaan voor Hoppinpunten aan de stations van Testelt en Zichem, waar deelfietsen en deelauto’s geïnstalleerd zullen worden”, legt Bergmans uit. “De andere punten zijn Averbode en Scherpenheuvel.” Bergmans hoopt dat het nieuwe openbaarvervoerplan nog voor het einde van het jaar in kannen en kruiken is. 

Meest gelezen