AFP or licensors

Opnieuw is een Franse politievrouw neergestoken in haar kantoor, de dader is doodgeschoten

In de buurt van de West-Franse stad Nantes heeft een man een politievrouw neergestoken in het lokale wijkkantoor. De vrouw is zwaargewond, maar buiten levensgevaar. De dader sloeg op vlucht, maar kon na een lange klopjacht worden ingerekend. Hij raakte echter zwaargewond en is ondertussen overleden. De dader stond bekend bij de politiediensten als geradicaliseerde moslim en was ook geestesziek. 

Rond tien uur vanochtend is een man gewapend met een mes het politiekantoor binnengestapt in La-Chapelle-sur-Erdre, een gemeente vlakbij de stad Nantes aan de Loire. 

Hij heeft er een politievrouw neergestoken. De vrouw liep verschillende messteken op aan benen en armen en is zwaargewond. Ze zou echter niet in levensgevaar zijn. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De dader is meteen daarna te voet op de vlucht geslagen. Volgens een bron zou hij ook het dienstwapen van de politievrouw hebben meegenomen. De Franse politie zette een grote klopjacht in de omgeving op en kon de dader na een tijdje vinden. Daarbij is het tot een schietpartij gekomen waarbij nog eens twee gendarmes gewond zijn geraakt. De dader werd zelf ook neergeschoten en is zwaargewond aangehouden. Korte tijd nadien is hij aan zijn verwondingen bezweken. 

De man stond bekend bij de politie als een geradicaliseerde moslim. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin meegedeeld. Hij zou ook al een tijdje in de gevangenis gezeten hebben, maar werd in het verleden niet voor terrorisme veroordeeld. De dader was ook geestesziek. Hij werd behandeld voor een zware vorm van schizofrenie. Over zijn motief is er nog geen duidelijkheid.

Een tijd geleden is er een gelijkaardige steekpartij geweest in Rambouillet in de buurt van Parijs. Ook toen werd een politievrouw in haar kantoor neergestoken. De vrouw is overleden en de dader werd door andere agenten doodgeschoten. Het ging toen om een Tunesiër die jihadistische sympathieën koesterde. In die zaak zijn ook een aantal verdachten aangehouden. De dader zou ook mentale problemen gehad hebben.

Meest gelezen