HANS PUT

Plan voor nieuwe padelbanen veroorzaakt politieke spanningen in Paal: "We willen rust en groen in het dorp"

De tennisclub van Paal, in Beringen, heeft plannen om nieuwe padelbanen aan te leggen in het park maar daar is niet iedereen blij mee. Enkele politici zijn niet te spreken over de locatie en ook de buurtbewoners lopen niet warm voor het idee.

Padel, de hype van het moment, zorgde eerder al voor problemen door het luide getik van de bal. Nu veroorzaakt de sport ook politieke spanningen in Beringen. In Paal wil de tennisclub enkele padelbanen aanleggen in het park, bij gebrek aan plaats op hun eigen terrein. Schepen van Sport Tijs Lemmens (VOLUIT) ziet geen bezwaar tegen de nieuwe locatie, maar zijn partijgenoot Hilaire Poels des te meer. "Door de extra verharding staat het park op het punt te verdwijnen", zegt Poels. De spanningen binnen de partij liepen eerder al hoog op waardoor het punt op de gemeenteraad werd ingetrokken.

Ook de buurtbewoners zijn niet enthousiast. Zij zien liever wat meer groen in het park, waar nu al niet veel meer van overblijft. "Wij willen rust en groen in het dorp", klinkt het. Dat bleek ook op de participatieavond over het Parkgebied Paal.

(Lees verder onder de foto:)

De tennispleinen in Paal kijken uit op de speeltuin en het park, waar de nieuwe padelbanen zouden komen.

Maar er is mogelijk een oplossing: er is sprake van dat Tennis Paal  naar de oude voetbalpleinen van Flandria Paal zou verhuizen. Op die manier zou het park gespaard blijven en heeft de tennisclub toch voldoende plaats om uit te breiden. Maar die mogelijke verhuizing zal zeker nog even op zich laten wachten want het gemeentebestuur moet daarvoor eerst nog de gronden  aankopen. 

Meest gelezen