Radio 2

Roeselare en Balthazar Boma zetten speciale buren in de bloemetjes

Vandaag tijdens de "Dag van de Buren" werden een 50-tal buren in de bloemetjes gezet door iemand die veel aan hen heeft te danken. De actie komt van de stad Roeselare. 5 gelukkigen kregen er nog een extraatje bovenop: een heus deurconcert van Balthazar Boma.

Het eerste concert speelde Boma voor Rita Cordier en Annie Vanhee, 2 buren die al jaren voor mekaar zorgen. “Och, het zijn vooral Rita en haar man Etienne die mij een handje komen helpen als ik er om vraag”, zegt Annie. “Als alleenstaande kan ik die steun zeker gebruiken!”

Hartverwarmende verhalen

“Zorg dragen voor je buren, al is het maar met een klein gebaar, maakt soms een groot verschil. Tijdens corona werd dit zeer duidelijk, daarom hebben we met de stad Roeselare een actie gehouden om iemand die veel heeft betekent voor jou in de bloemetjes te zetten. Via de website kwamen heel wat verhalen binnen, het was hartverwarmend. Alleen al om ze te lezen”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). 

Marijn De Valck en zijn alter ego Balthazar Boma leefden duidelijk ook op tijdens de bezoekjes. “Je ziet gewoon dat mensen enorm veel deugd hebben van zo’n kleine attentie of geste. Het zijn acties waaraan ik altijd met veel plezier aan wil meehelpen”, aldus Marijn ‘Boma’ De Valck. 

Meest gelezen