ROBIN UTRECHT

Sint-Niklaas schaft verplicht mondmasker in centrum af

In Sint-Niklaas moeten inwoners vanaf maandag niet langer verplicht een mondmasker dragen in het centrum van de stad. "De beslissing komt er door de goede cijfers, het aantal besmettingen is met 75 procent gedaald", zegt  burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).

Inwoners van Sint-Niklaas moeten vanaf maandag in de centrumstraten niet langer verplicht een mondmasker dragen. De stad kan erg lage besmettingscijfers voorleggen en versoepelt de regels daarom. "Het aantal besmettingen daalt fors, zeker in vergelijking met andere gemeenten. Na overleg, onder meer met de veiligheidsraad, nemen we deze beslissing", verklaart burgemeester Lieven Dehandschutter bij Radio 2.  De plicht om een mondmasker te dragen in openlucht valt grotendeels weg. 

Waakzaamheid blijft geboden!
Lieven Dehandschutter (N-VA), burgemeester Sint-Niklaas

De versoepeling betekent echter niet dat het mondmasker helemaal uit het Sint-Niklase straatbeeld verdwijnt. "Aan bushaltes, op het openbaar vervoer, in de winkels zelf en bij het betreden en verlaten van terrassen moet er nog steeds een mondmasker gedragen worden. Ook de anderhalvemeterregel blijft gelden. Waakzaamheid blijft geboden."

Mondmaskerplicht sinds vorige zomer

Vorig jaar kregen steden en gemeenten de mogelijkheid om zelf een mondmaskerplicht in te voeren. Hierop werd de mondmaskerplicht ingevoerd in 9 centrumstraten van Sint-Niklaas. "Van aan Stationsplein over de Grote markt tot het Hendrik Heymanplein moest iedereen een mondmasker dragen." Vanaf maandag valt die verplichting dus weg. 

Meest gelezen