Videospeler inladen...

Reizen naar het EK voetbal? Onzekerheid voor fans met tickets blijft duren: "We leven op hoop" 

Voor supporters met kaartjes voor het EK voetbal blijft het bang afwachten of ze de match ook effectief zullen kunnen bijwonen. Een van de eerste wedstrijden van onze Rode Duivels is in Denemarken, en daar bekijken ze elke zaterdag opnieuw welke regels voor welke landen gelden. "We beslissen deze week normaal dat we de bus laten rijden, ongeacht de kleurencode waar we in zitten", klinkt het bij de voorzitter van supportersclub De Scheve Toren Tom Ploegaerts in "Laat".

De eerste Belgische vlaggen en tricolore achteruitkijkspiegelkapjes duiken weer op in het straatbeeld. Dan weet je: het EK voetbal is niet meer veraf. Over exact 15 dagen, op zaterdag 12 juni, spelen onze Rode Duivels hun eerste wedstrijd. We nemen het dan op tegen Rusland. 

Vijf dagen later, op donderdag 17 juni, komen we tegenover Denemarken te staan en de laatste wedstrijd in de groepsfase spelen de Rode Duivels op 21 juni tegen Finland. 

Kleurcodes

Officieel start de voorbereiding voor het EK pas maandag, maar een aantal Rode Duivels heeft vandaag al samen getraind in Tubeke. Axel Witsel, die nog revalideert van een zware blessure aan zijn achillespees, was erbij. Ook Nacer Chadli, Jérémy Doku en Zinho Vanheusden stonden op het veld.

Supporters die kaartjes hebben kunnen bemachtigen voor een van de wedstrijden tellen af. Al blijft het nog heel onduidelijk welke regels er zullen gelden voor reizen naar de EK-landen, want elk land kan op elk moment zijn regels wijzigen. "We beslissen deze week normaal dat we de bus laten rijden, ongeacht de kleurencode waar we in zitten", zegt de voorzitter van supportersclub De Scheve Toren Tom Ploegaerts.

Vreest de supportersclub voor controles op weg van en naar het EK? Ontdek het hier en lees daarna voort:

Videospeler inladen...

Als je over land gaat, is het eigenlijk gewoon niet te controleren

Tom Ploegaerts, voorzitter van supportersclub De Scheve Toren

10 dagen quarantaine

Voor de wedstrijd in Denemarken is het steeds uitkijken naar de zaterdagen, want elke zaterdag maakt het land nieuwe aanpassingen aan de coronaregels bekend. Op dit moment duidt Denemarken België aan als een oranje zone. Dat betekent concreet dat Belgische supporters bij aankomst in Denemarken een negatieve coronatest moeten voorleggen en dat ze tien dagen in quarantaine moeten. Vooral dat laatste is voor veel supporters een probleem.

"We leven op hoop, telkens naar die zaterdagen toe, vooral voor onze supporters", zegt coördinator van fanrelaties van de Belgische voetbalbond Tijs Cools.

Welke cijfers moeten zeker dalen om code geel te bereiken en quarantaine te vermijden? Bekijk dit fragment uit "Laat" en lees daarna voort:

Videospeler inladen...

De cijfers moeten gewoon echt nog dalen om naar code geel te gaan en ervoor te zorgen dat quarantaine voor onze fans niet nodig zou zijn

Wie geen tickets heeft, of het risico op quarantaine toch liever niet neemt, kan alle wedstrijden van de Rode Duivels bekijken op Eén.  Ook in "Villa Sporza" staat alles in teken van het EK en zorgt een veelzijdige ploeg voetbalanalisten ervoor dat je niets hoeft te missen dit Europees Kampioenschap. 

Bekijk hier het volledige fragment over onze Rode Duivels uit "Laat":

Videospeler inladen...

Meest gelezen