(c) Copyright 2021, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Vaccinatie Brusselse daklozen hervat

In Brussel wordt vandaag de vaccinatiecampagne voor daklozen en mensen zonder papieren hervat. Die vaccinatie was stilgelegd na het overlijden van een 39-jarige vrouw die het vaccin van Johnson & Johnson had gekregen.

Ook daklozen en mensen zonder papieren in Brussel krijgen dit vaccin toegediend. De vaccinatie wordt vandaag hervat met het vaccin van Johnson & Johnson omdat er maar één dosis nodig is, zegt Emmy Deschuttere van Dokters van de Wereld: "We vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson en dat is voor deze doelgroep het beste omdat deze mensen vaak onder de radar leven en het moeilijk is om een duurzaam contact met hen op te bouwen. Ze leven op straat en dit vaccin is het beste en ook het enige alternatief voor onze doelgroepen."

De organisatie roept de overheid op om ook deze mensen toegang te geven tot een vaccinatiecentrum. Daar kan je nu alleen terecht met een rijksregisternummer en dat hebben daklozen niet. In totaal gaat het om zo'n 5.000 mensen die de volgende maanden via mobiele vaccinatieteams in Brussel aan hun prikje zullen komen. 

Meest gelezen