Vaccinatiecentrum Lint even in lockdown na melding van mogelijk gewapende persoon, maar blijkt nepwapen te zijn 

De lokale politie in Lint heeft vanmiddag het vaccinatiecentrum in de AED Studios in lockdown geplaatst, nadat een getuige in de buurt van het vaccinatiecentrum een man had opgemerkt die mogelijk een wapen vasthield. Maar het was vals alarm, want het bleek om een replica te gaan. "In deze tijden met de huidige dreiging wilden we het zekere voor het onzekere nemen", zegt Reiner Smets van de politiezone Hekla .

"Rond 14 uur ongeveer kregen wij een oproep binnen dat  iemand in de buurt van de AED studios in Lint waar het vaccinatiecentrum gelegen is, rondliep en iets vasthad dat leek op een wapen", zegt Reiner Smets van de politiezone Hekla aan Radio 2 Antwerpen. "Gezien de huidige dreiging met wat er aan de hand is in België hebben we het zekere voor het onzekere genomen en hebben we alle bewegingen in het vaccinatiecentrum stilgelegd."

De man heeft geen strafbare feiten gepleegd maar daar wel wat commotie mee veroorzaakt, en dat is in deze tijden uiteraard te vermijden

Reiner Smets van de politiezone Hekla

De politie deed een sweeping en na enig zoeken vonden ze de man. Het bleek om een nepwapen te gaan, de man is een verzamelaar. "We gaan nog eens contact opnemen met de man, hij heeft geen strafbare feiten gepleegd maar die hebben wel wat commotie veroorzaakt en dat is in deze tijden uiteraard te vermijden", zegt Reiner Smets.

De hele zoeking duurde ongeveer een uur, nadien kon de normale werking in het vaccinatiecentrum weer opgestart worden. Mensen die zich deze namiddag moesten laten vaccineren in Lint, zijn er nog altijd welkom. Het centrum zal er vandaag iets langer openblijven. Diegenen die liever een andere dag komen, kunnen ook een tijdslot krijgen voor zondag.

Meest gelezen