AFP

Vrouw uit Nazareth opgelicht voor 15.000 euro met vals vriendschapsverzoek op Facebook

Een vrouw uit Nazareth is 15.000 euro verloren nadat ze een vals vriendschapsverzoek aanvaard had op Facebook en in de val liep. De politie Schelde-Leie waarschuwt voor verhalen die "te mooi lijken om waar te zijn". 

Een vrouw van 71 kreeg onlangs een vriendschapsverzoek van een zogenaamde Amerikaanse chirurg. Ze raakten aan de praat, de persoon met het valse profiel begon daarop geld te vragen. “Hij vroeg een lening om een pakket vrij te krijgen aan de douane”, duidt de politie Schelde-Leie. “Te goeder trouw hielp ze hem. Pas toen de man meer geld begon te vragen, vertrouwde ze het zaakje niet en deed ze aangifte .” Het slachtoffer was intussen al 15.000 euro kwijt.

De gouden regel is: betaal nooit!
Politie Schelde-Leie

De politie wil nu iedereen waarschuwen voor die zogenaamde vrienden op Facebook en geeft enkele tips om die oplichters te herkennen. “Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook. Wees op je hoede als een onbekende je online benadert, zeker als die met zielige verhalen op de proppen komt.” Je kan daarnaast ook jezelf en je persoonlijke gegevens zo veel mogelijk proberen af te schermen. De gouden regel is : betaal nooit! “Ook al gaan er emoties mee gepaard of word je onder druk gezet.” 

Ben je toch slachtoffer van oplichting online? Stap naar de politie en breng de nodige bewijzen mee.

kasto80

Meest gelezen