Week van de Bij start samen met Suske en Wiske in Bokrijk

In Bokrijk is de achtste Week van de Bij  feestelijk gestart. Van 30  mei tot 6 juni vraagt de Vlaamse Overheid meer aandacht voor bijen. Die insecten leveren een belangrijke bijdrage voor onze samenleving. Dit jaar is die extra aandacht er met een nieuw stripverhaal van Suske en Wiske.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de Week van de Bij meer aandacht gevraagd voor de bijen. Dat is nodig want elk jaar sterven er meer en meer. Ze zijn nochtans een belangrijke schakel in onze voeding want bijen zorgen door bestuiving bij 75% van onze voedingsgewassen. Met verschillende acties roept de Week van de Bij op om de insecten een handje te helpen. Dit jaar is de week van de bij afgetrapt met een digitaal bijensymposium vanuit Bokrijk. 

Suske en Wiske spelen dit jaar ook een belangrijke rol, met het nieuwe stripverhaal "Het Blije Bijenteam". Dinsdag 1 juni starten in Bokrijk bovendien enkele zomerfietstochten. Alle deelnemers krijgen een exemplaar van het stripverhaal. 

Presentratrice en imker Britt Van Marsenille stelde haar nieuwe boek over bijen voor. En ook Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir was van de partij. 

Met een bijenzoektocht op het domein, ging de Week van de Bij officieel van start. Verder vind je in veel tuincentra en bibliotheken ook een bijenkrant en er zijn ook nog heel wat lokale initiatieven.

Meest gelezen