Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Barbara Dex Award voor slechtst geklede artiest op Songfestival gaat dit jaar naar Noorwegen

De Barbara Dex Award - de prijs voor de slechtst geklede artiest op het Eurovisiesongfestival - gaat dit jaar naar de Noorse inzending Tix. Het zilver en brons van de ludiek bedoelde prijs gaan naar Roemenië (Roxen) en Kroatië (Albina).

De voorbije dagen konden Songfestivalfans uit binnen- en buitenland stemmen op de artiest of groep die volgens hen het meest fout gekleed verscheen op het podium in Rotterdam.

De Noorse inzending TIX haalde de meeste stemmen binnen en mag zich zo de winnaar noemen. "Hij viel op dankzij zijn grote engelenvleugels, witte bontjas, glitterpak en veel bling bling", meldt Songfestival.be. Het is de eerste keer dat Noorwegen de award krijgt.

Noorwegen en Roemenië bleven lange tijd in elkaars buurt, maar naar het einde van de stemming toe, sloeg TIX een kloof. "Tussen de Roemeense en Kroatische kandidate zat welgeteld één stem", klinkt het.

Dit is de volledige top 5:

1. Noorwegen:

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

2. Roemenië

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

3. Kroatië

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

4. Verenigd Koninkrijk

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

5. Israël

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

De Barbara Dex Award wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar de Belgische inzending uit 1993. Barbara Dex eindigde dat jaar laatste met "Iemand als jij". Het was vooral haar zelfontworpen jurk die toen – om weinig flatterende redenen – in de kijker liep.

"Voor alle duidelijkheid: deze prijs voor de meest opvallende outfit heeft niet de bedoeling om te zeggen wat lelijk is en wat niet en wil het Songfestival uiteraard in geen slecht daglicht plaatsen", benadrukken ze bij Songfestival.be.

Meest gelezen