Een stralende Symonds met Johnson.

Britse premier Boris Johnson trouwt met Carrie Symonds, en dat tot enige verbazing in een katholieke kathedraal

De Britse premier Boris Johnson en zijn kersverse echtgenote Carrie Symonds hebben nu ook een huwelijksfoto vrijgegeven. Eerder op de dag bevestigde Johnsons kabinet dat de premier een derde keer was getrouwd. De Britse sensatiepers was hen echter voor.

Bedoeling was om "in alle stilte" te trouwen, maar dat is uiteraard relatief in een paparazzi-land als het Verenigd Koninkrijk. Gisteren brachten de kranten Mail on Sunday en The Sun meteen dat Johnson (56) en zijn vriendin (33) in de kathedraal van Westminster hun jawoord hadden gegeven. 

"De premier en mevrouw Symonds zijn gisterennamiddag in beperkte kring getrouwd", bevestigde een woordvoerder vandaag. Even later kwam ook de foto met het koppel poserend in de tuin van Downing Street 10, de ambtswoning van Johnson.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Derde keer rolt over de tongen

Johnson is toe aan zijn derde huwelijk. Hij is de eerste Britse premier in bijna 200 jaar die huwt terwijl hij het ambt uitoefent. De vorige gelukkige was Robert Jenkinson in 1822.

Wat in katholieke kringen de wenkbrauwen doet fronsen, is het kerkelijke huwelijk van Johnson en Symonds. Aangezien Johnson al drie keer is getrouwd, zal hij vermoedelijk speciaal de toestemming gekregen hebben om opnieuw voor de kerk te huwen. Bovendien is Symonds katholiek, maar keerde Johnson ooit de Roomse Kerk de rug toe om Anglicaan te worden. Daar kan kritiek op komen.

"Waarom krijgt de ene na een scheiding de toestemming voor een kerkelijk huwelijk, en de andere niet", bijvoorbeeld. Priester Mark Drew formuleert het als volgt op BBC News: "Het lijkt alsof de Kerk een dubbele standaard hanteert en ik vrees dat dat de Kerk er slecht doet uitkomen."

Johnson en Symonds verloofden zich in 2019. In april van vorig jaar verwelkomden ze zoontje Wilfred Lawrie Nicholas. Twee weken voor de geboorte lag Johnson nog op intensieve zorg met corona. Het goede nieuws op privévlak komt er na een turbulente week voor Johnson met de vernietigende getuigenis van zijn ex-topadviseur Dominic Cummings.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen