BEKIJK - Code geel voor natuurbranden in Antwerpen en Limburg, "achtergelaten flesje kan brand veroorzaken"

Het Vlaams Agentschap Natuur en Bos heeft de risicocode voor natuurbranden in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd van code groen naar code geel. Dat meldt het Agentschap zaterdag. De verhoogde waakzaamheid heeft te maken met het warme en droge weer dat de komende dagen voorspeld wordt.

De beslissing om op te schalen van groen naar geel gebeurde op basis van de weersvoorspellingen. "We verhogen de waakzaamheid omdat er hoge temperaturen en een droge oostenwind voorspeld worden", zegt woordvoerder Jeroen Denaeghel.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

In code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het Agentschap Natuur en Bos vraagt ook om niet te roken in natuurgebieden.

Gisterenavond brak er nog een brand uit in het grenspark Kalmthoutse Heide. Dankzij snel ingrijpen van de brandweer was het vuur snel onder controle, maar er brandde wel een hectare heide op.

Meest gelezen