HANS PUT

Evenementen in Beringen kunnen deze zomer doorgaan, zij het in afgeslankte versie.

In het cultureel centrum van Beringen heeft dit weekend een testevenement plaatsgevonden, om uit te testen hoe zo  een evenement coronaproof kan gebeuren.  De zomerevenementen in de stad kunnen alvast doorgaan, vaak wel in afgeslankte versie.

Het testevent in Beringen was een samenwerking tussen het evenementenbureau Enthion en de stad Beringen. 80 mensen konden komen kijken en luisteren naar een muziekoptreden en daarna naar de finale van de Champions League

Jan Verschraegen van Enthion: "Wij willen een systeem checken dat wij hebben opgezet, waarbij we mensen controleren aan de inkom van een evenement op een snelle, efficiënte en onvervalsbare manier." 

Het systeem vergde dit weekend heel wat logistiek en veel personeel, en het ging maar om 80 bezoekers.  Daarom is het belangrijk dit soort testen op voorhand te doen, zegt Verschraegen. "We kunnen verschillende testlocaties over heel het land verspreid testen laten uitvoeren, uiteraard wel kort voor het evenement, want een test is maar een paar dagen geldig."

Zomerevenementen in Beringen gaan door, maar in afgeslankte versie

Tijdens het testevent liet schepen van evenementen Werner Janssen (N-VA) weten dat de zomerevenementen in Beringen kunnen doorgaan. Dat zal meestal wel in afgeslankte vorm zijn.

Het eerste event is een extra evenement in het weekend van 11 juli in het park van de directeur. "Dat wordt waarschijnlijk een evenement met een komiek en de dag erna een muziekoptreden," zegt Janssen. 

 In het tweede weekend van augustus is er Paal op Stelten. "Dat zullen drie avonden zijn, waar we telkens een beperkt aantal artiesten of groepen zullen laten optreden, en voor een paar duizend toeschouwers per dag," denkt Werner Janssen.  "De overheid legt een aantal voorwaarden op, het is onmogelijk voor ons om dat met 10.000 mensen te laten doorgaan." 

" De Halfoogstfeesten in Beverlo zullen ook gespreid worden over drie dagen en we hopen dat de Mijnhappening in september min of meer normaal zal kunnen doorgaan zoals vroeger", besluit Janssen.

 

 

Meest gelezen