Franse politie houdt klopjacht op gewapende ex-militair

In de Franse Dordogne is de politie met man en macht op zoek naar een zwaarbewapende ex-militair. De man sloeg op de vlucht toen de politie tussenbeide kwam in een zaak van relationeel geweld. De bevolking van het dorpje waar het incident gebeurde, is gevraagd om binnen te blijven.

De man die gezocht wordt is een gewezen militair van rond de 30 die in de gevangenis heeft gezeten voor ernstig partnergeweld. Hij was vrij met een enkelband. Gisterennacht was hij in het dorpje Lardin-Saint-Lazare naar de woning gegaan van een ex-vriendin. Daar pleegde hij geweld op de nieuwe partner van de vrouw. 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

De politie die voor het incident was opgeroepen,  wou de gewezen militair arresteren. Maar de man schoot op hun voertuigen en sloeg vervolgens op de vlucht. 

De ex-militair was al vier keer veroordeeld voor geweld tegen zijn ex-partner. Dat meldt de procureur van de stad Périgueux, in het departement Dordogne.

Moeilijk toegankelijk bosrijk gebied

Sindsdien houdt hij zich verscholen in een moeilijk toegankelijk bosrijk gebied, vlakbij het dorp. Meer dan 300 agenten, onder meer van een elite-eenheid, proberen hem daar te vinden. Ze hebben al verschillende keren met hem contact gehad. Maar hun bemiddelingspogingen werden telkens beantwoord met kogels.   

De prefect van de Dordogne heeft de plaatselijke bevolking vanochtend gevraagd om binnen te blijven en zich zeker niet te verplaatsen. Sindsdien ligt het dorp er verlaten bij, op de agenten na. Die krijgen bij hun speurtocht hulp van vier helikopters. 

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft via Twitter de agenten intussen moed toegewenst. 

Meest gelezen