Helft van de volwassenen in Eerstelijnszone Grimbergen is gevaccineerd

In het vaccinatiecentrum aan de Zijp in Wemmel kreeg Rosalie Thomas uit Strombeek-Bever haar tweede coronaprik. Hiermee werd de kaap van de helft van de volwassenen uit de Eerstelijnszone Grimbergen bereikt. Gouverneur Jan Spooren kwam haar persoonlijk een bos bloemen overhandigen.

Vijftig procent van de volwassen bevolking uit de Eerstelijnszone Grimbergen is gevaccineerd tegen het coronavirus. Die kaap werd zondag bereikt toen de 68-jarige Rosalie Thomas uit Strombeek-Bever om 11 uur haar tweede prik kreeg. Dat gebeurde in het vaccinatiecentrum  van Wemmel. Ze kreeg applaus en een ruiker bloemen van provinciegouverneur Jan Spooren. Ook de burgemeesters van de gemeenten uit de Eerstelijnszone waren erbij. 

Het is het enige middel om het gewone leven te hervatten

Rosalie Thomas werd vandaag gevaccineerd

Rosalie Thomas raadt iedereen aan zich te laten vaccineren. "Het is het enige middel om het gewone leven te hervatten", zegt ze. "Ook jonge mensen, iedereen eigenlijk, moet zich laten inenten om daarna bijvoorbeeld op vakantie te kunnen gaan, op restaurant te gaan of  sportactiviteiten te doen", zegt Rosalie nog. 

Volgende weken heel intens

"De volgende weken worden de meest intense van de hele campagne", zegt voorzitter Armand Hermans van de Eerstelijnszone Grimbergen. "Er zullen extra vaccins geleverd worden en dan schakelen we weer een versnelling hoger.  Daarom zijn we nog op zoek naar extra vrijwilligers om te helpen in de vaccinatiecentra van Wemmel en Londerzeel", besluit Armand Hermans.

Meest gelezen