McLeod in het midden met pet.
1983 AP

"This is your captain speaking": "The love boat" verliest zijn kapitein, acteur Gavin MacLeod overleden

De Amerikaanse acteur Gavin MacLeod (90), onder meer bekend van de populaire tv-serie "The love boat", is overleden in zijn woonplaats Palm Desert (Californië). Dat heeft zijn neef Mark See laten weten aan entertainmentsite TMZ.

De acteur vocht de afgelopen maanden tegen verschillende ziektes waardoor hij fel verzwakte en hij meermaals in het ziekenhuis belandde. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar zijn neef ontkent dat de acteur overleden is aan het coronavirus.

American Broadcasting Companies, Inc.

MacLeod was van 1977 tot 1986 te zien als kapitein Merrill Stubing in "The love boat", over de soms frivole avonturen op een cruiseschip. Het leverde hem drie Golden Globe-nominaties op. Hij vertolkte ook Stubing in de films die op de serie waren gebaseerd.

Het succes van de serie was volgens hem makkelijk te verklaren. "Wanneer het leven zwaar wordt, willen mensen ontsnappen. "The love boat" had altijd een happy ending, dat komt niet vaak voor", aldus MacLeod.

Vóór "The love boat" viel MacLeod al op in "The Mary Tyler Moore show". In recentere series versierde hij gastoptredens in "Murder, she wrote", "Oz" en "That '70s show". MacLeod werkte in totaal mee aan meer dan honderd series en films.

BEKIJK hier de bekende openingsgeneriek van "The love boat": 

Meest gelezen