Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings afgerond: "Geen signalen dat dreiging weg is, maar geen reden voor paniek"

In het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg hebben leger en politie zondag een nieuwe zoekactie naar terreurverdachte Jürgen Conings gehouden. Dat was ook zo zaterdagavond, toen een twintigtal politiecombi’s en legervoertuigen werden ingezet. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt in "De zevende dag" dat de dreiging nog niet weg is, maar benadrukt dat er geen reden is om te panikeren.

Terreurverdachte Jürgen Conings verdween nu bijna 2 weken geleden van de radar, nadat hij zware oorlogswapens had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Politie en leger zochten zaterdag opnieuw in de buurt van de woonwijk Nieuwe Homo in Dilsen-Stokkem. Later op de avond  is ook een helikopter van de federale politie in de omgeving van Zutendaal gesignaleerd. Ook zondagmiddag is weer gezocht, met inzet van een politiehelikopter en een drone.

Net zoals zaterdagavond is ook zondag niets meegedeeld over enig resultaat van de zoekactie, enkel dat Conings niet werd gevonden. 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Verlinden: "Geen reden tot paniek"

Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden geeft toe dat ze sneller op duidelijkheid had gehoopt. "Het onderzoek loopt voort", zegt ze in "De zevende dag". "Op basis van de informatie die wordt ingewonnen, worden bepaalde onderzoeksdaden gesteld. Dat is goed, want er zijn geen signalen dat de dreiging weg is. Hij blijft voortvluchtig."

Verlinden benadrukt dat de veiligheidsdiensten "al het nodige doen om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben". "Er is geen reden om te panikeren", onderlijnt ze, "maar we willen wel weten waar die man zich bevindt. De dreigingen die hij heeft geuit zijn niet min."

Bekijk hieronder de reactie van minister Annelies Verlinden in "De Zevende Dag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen