Vanaf dinsdag 1 juni, niet meer verplicht om in open lucht een mondmasker te dragen in Knokke-Heist

Vanaf dinsdag is het niet meer verplicht om in open lucht een mondmasker te dragen in Knokke-Heist. In de andere kustgemeenten blijft een mondmasker voorlopig wel verplicht in drukke winkelstraten. Op de zeedijk is er nergens nog een mondmaskerplicht.

In winkels, horecazaken, stations en op markten blijft het wel verplicht om een mondmasker te dragen in Knokke-Heist. Burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen): "Er komen enorme versoepelingen aan. Mensen zullen elkaar weer mogen knuffelen. Waarom zouden we de mensen dan blijven beperken in hun vrijheid met het mondmasker”, vraagt burgemeester De Groote zich af. 

Knokke-Heist is ook een grensgemeente en dat geeft problemen met de Nederlanders zegt burgemeester De Groote: "Er komen hier veel Nederlanders naartoe en daar moeten ze geen mondmasker dragen. Dus het is zeer moeilijk te handhaven."

Ook cafés langer open

Burgemeester De Groote roept meteen op om de volledige horeca vervroegd te openen op dinsdag 1 juni in plaats van woensdag 9 juni: "Waarom moet er nog een week worden gewacht? Ook met het EK voetbal in het vooruitzicht dat start op 11 juni. Binnen op café zal je naar de match kunnen kijken tot 22 uur, op het terras tot 23.30. Trek daar een duidelijke lijn in en geef de mensen hun vrijheid wat terug."

Meest gelezen