Zanger van "Raindrops keep fallin' on my head" overleden

De Amerikaanse zanger Billy Joe "B.J." Thomas, onder andere bekend van de klassieker "Raindrops keep fallin' on my head", is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat bevestigt zijn management.

B.J. Thomas kende zijn grote doorbraak met de hit "Raindrops keep fallin' on my head" - de soundtrack van de westernklassieker "Butch Cassidy and the sundance kid" met Paul Newman en Robert Redford.

Beluister dat hieronder:

Hij scoorde eerder ook al met het liefdesliedje "Hooked on a feeling" waarvan meer dan een miljoen singles werden verkocht. Dat nummer is vooral bekend in de versie van Blue Swede dat ook werd gebruikt in de filmklassieker "Reservoir dogs" van Quentin Tarantino.

Beluister hieronder eerst de versie van B.J. Thomas en daaronder de versie van Blue Swede:

Hij zong daarnaast de titelsong voor de televisiereeks "Growing pains". Andere succesvolle liedjes had de zanger met "Another somebody done somebody wrong song," "Rock and roll lullaby," "I just can't help believing" en "Whatever happened to old-fashioned love".

In maart 2021 kondigde B.J. Thomas op zijn Facebookpagina aan dat hij longkanker had. Hij was in behandeling in een ziekenhuis in Texas, maar overleed ruim twee maanden later in zijn huis in Arlington, Texas. De zanger laat een vrouw en drie dochters achter.

Meest gelezen