Radio 2

Bedrijf uit Zele maakt levensgrote kartonnen Rode Duivels

3D-printing bedrijf 3Motion uit Zele maakt levensgrote kartonnen versies van de Rode Duivels. Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en de andere voetballers van ons nationaal elftal, rollen vanaf vandaag van de printers in het bedrijf.

Vanaf vandaag kan je een levensechte, weliswaar kartonnen, Jan Vertonghen naast jou zetten terwijl je naar het EK kijkt. Zaakvoerster van 3Motion Femke Helon, én Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar: "We maken in ons bedrijf kartonnen heroes, helden." En in de juiste formaten: "We hebben de verhoudingen van de voetballers nauwgezet in de gaten gehouden."

Beluister hieronder het gesprek met zaakvoerster Femke Helon over de kartonnen Rode Duivels:

Radio 2

Géén Mertens en Alderweireld

Bij het ontwerpen van de kartonnen voetballers heeft het bedrijf zich gebaseerd op foto's: "Ze staan er allemaal vrij stoer op, zoals echte atleten", zegt Helon.  Bijna alle voetballers zijn nagemaakt: "Behalve Dries Mertens en Toby Alderweireld, waarvan het omwille van portretrechten niet kon, hebben we ze allemaal." 

Het levensgroot printen van de Rode Duivels is nog "vers van de pers", het kartonnen elftal is nog maar net voorgesteld. Dus de bestellingen moeten nog beginnen binnen te lopen. "De klanten kunnen cafés of winkeliers zijn, om extra sfeer te creëeren. Of hele grote Rode Duivelsfans bijvoorbeeld. Maar het opzet is vooral het 'verbindende", het gevoel dat je samen met je ploeg aan het strijden bent voor jouw land."

Lees verder onder de foto.

Radio 2

Lukaku en De Bruyne

Welke kartonnen versies van de bekende voetballers het meest zullen verkopen, is nog wat gissen, maar "ik denk dat de meest populaire zoals Lukaku en De Bruyne veel zullen gevraagd worden. Maar de nieuwe gezichten zullen misschien ook veel moeten geprint worden de komende weken," zegt Helon.

Als de supporters niet naar de Rode Duivels mogen, dan komen de Rode Duivels gewoon naar de supporters
Zaakvoerster Femke Helon van 3Motion

Om de Rode Duivels te mogen printen heeft het bedrijf, na voorstelling van het concept, een licentie gekregen van de Belgische Voetbalbond. "Zij vonden het een heel goed idee. Zeker in deze tijden. Er werd daar zelfs gezegd: als de supporters niet naar de Rode Duivels mogen, dan komen de Rode Duivels gewoon naar de supporters."

Een kartonnen Rode Duivel, of eender welke andere sporter of bekendheid, kost je 44,95 euro, zonder verzendingskosten. 

kasto80

Meest gelezen