Op de plaats van de steekpartij worden bloemen gelegd

Vrouw van 36 met baby in buggy doodgestoken op straat in Evere, verdachte opgepakt

In de Brusselse gemeente Evere is gisterenavond een vrouw van 36 neergestoken op straat. De vrouw was aan het wandelen met haar baby in een buggy. Er is een onderzoek gestart naar doodslag. Intussen is er ook een verdachte opgepakt. Over de omstandigheden is er nog veel onduidelijk.

Het was gisterenavond iets na half acht dat de vrouw van 36 aan het wandelen was op straat met haar baby in een buggy in Evere. Op de hoek van de Twee Huizenstraat en de Kerkhof van Brussellaan werd ze door iemand gestoken met een snijdend voorwerp ter hoogte van de nek.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen. De baby is niet gewond. De familie van het slachtoffer werd opgevangen door slachtofferhulp.

In de loop van de avond werd een verdachte opgepakt. Hij zal binnenkort worden verhoord door een onderzoeksrechter. Het gerecht is een onderzoek gestart naar doodslag. Het Brusselse parket geeft voorlopig geen verdere informatie. Het is nog onduidelijk of de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden. Volgens familie van het slachtoffer kende ze de dader niet. De vrouw, die in de buurt woont, zou op de terugweg zijn geweest na een bezoek aan haar broer, toen ze door een onbekende werd aangevallen.

De burgemeester van Evere, Ridouane Chahid (PS), heeft intussen ook zijn medeleven betuigd aan de familie. "Het overlijden van deze mama van drie kinderen is een drama voor haar gezin, haar naasten en voor de gemeente Evere. De gemeente Evere staat aan hun zijde en zal alle nodige steun verlenen", schrijft hij in een mededeling.

Politiemensen doorzoeken een stuk braakland in de buurt van de steekpartij

In een eerste persbericht had het parket van Brussel het over een vrouw van 26. Intussen is dat gecorrigeerd: volgens het parket was het slachtoffer 36, geen 26.

Meest gelezen