radio 2

E34 richting Eindhoven urenlang volledig versperd in Zoersel door gekantelde vrachtwagen met vloeibaar veevoeder

Rond drie uur vannacht is op de E34 in Zoersel een vrachtwagen gekanteld. Die versperde de beide rijstroken én de pechstrook in de richting van Eindhoven. Het verkeer moest er de snelweg verlaten en werd omgeleid. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd. Rond 07.30 uur werd de E34 weer vrijgegeven.

Rond drie uur vannacht heeft de vrachtwagenchauffeur de controle over het stuur verloren op de E34 in Zoersel. De vrachtwagen kantelde en kwam dwars op de rijweg te liggen. De beide rijstroken én de pechstrook in de richting van Eindhoven waren lange tijd versperd. Het verkeer moest er de E34 verlaten en omrijden. 

De vrachtwagen was geladen met vloeibaar veevoeder en woog 39 ton.  Dat veevoeder moest eerst worden overgepompt naar een andere tankwagen. Daarna werd de tankwagen rechtgezet met behulp van een luchtkussen met het risico dat de tankwagen scheurde.  

De hinder op de E34 heeft er bijna vijf uur geduurd. Rond 07.30 werd de E34 er weer vrijgegeven.  Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De vrachtwagenchauffeur beweert dat hij een klapband had maar de brandweer heeft geen klapband gevonden. De chauffeur bleef ongedeerd. 

Bekijk hier beelden van de takelwerkzaamheden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen