Radio 2

Eigenares bekende "ontmoetingsclub" in Lievegem verkoopt pand na 30 jaar

De bekende "ontmoetingsclub" in het Meetjesland "Club Caresse" staat te koop. De club is de enige nog overblijvende van ooit 18 ontmoetingsplaatsen langs de N9. Uitbaatster Irene Schmeisser stopt er mee omwille van haar leeftijd, ze is ouder dan 70 jaar, maar ook deels omwille van corona: "Wat kunnen wij nu met een sluitingsplicht om 22.00 uur?"

Club Caresse langs de N9 in Lovendegem, nu Lievegem, staat te koop. De eigenares Irene Schmeisser is een Duitse dame van over de 70 jaar en ziet de uitbating niet meer zitten. Deels komt dat door de coronacrisis. Sinds maart vorig jaar heeft zij de deuren noodgedwongen moeten sluiten. "We zijn een club die normaal open is van 20.00 uur tot 03.00 uur 's nachts. Met een verplicht sluitingsuur van 22.00 kan je geen zaken doen."

Vrijheid

Schmeisser zet het pand en de gronden errond te koop na 30 jaar hart en ziel erin gelegd te hebben. "Of ik na corona mijn club nog even doe, weet ik nog niet. Maar hoe rapper het verkocht is, hoe liever ik het heb." Maar corona is niet de enige reden dat zij ermee wil stoppen: "Ik ben ondertussen de 70 al voorbij, en sta hier 30 jaar achter mijn toog. In totaal heb ik 45 jaar horeca gedaan. Ik wil van de stress af en cruises maken, en maanden wegblijven. Ik wil genieten van het vrij zijn."

Ik sta hier 30 jaar achter mijn toog, nu wil ik genieten van het vrij zijn

Eigenares "Club Caresse" Irene Schmeisser

Schmeisser is een Duitse dame die vroeger een eigen discotheek had in haar thuisland. Ze leerde via een vriendin de wereld van de nachtclubs kennen. "Die vriendin had een ontmoetingsclub en kwam geregeld langs in mijn discotheek. Ze werd ziek en ik heb haar 3 maanden vervangen in haar club." Schmeisser ondervond toen dat ze meer geld kon verdienen met een ontmoetingsclub dan met een discotheek. "Zo heb ik uiteindelijk in 1992 de club in Lovendegem overgenomen. Dat was hier toen al 30 jaar, dus in dit huis is het nooit anders geweest."

Villa's met gezelschapsdames

Club Caresse is door Schmeisser haar toedoen een heel bekende "ontmoetingsclub" voor de regio. Ooit waren er 18 van dergelijke ontmoetingsclubs langs de N9 in het Meetjesland. Stuk voor stuk villa's waar mannen een glas konden drinken in het gezelschap van dames. Wat er nog meer gebeurde tussen de vier muren, is altijd geheim gebleven. Club Caresse is de enige die na jaren nog is overgebleven. 

Het pand en de omliggende gronden staan nu te koop. Het gaat om 1.208 vierkante meter dat vooral verkocht zou worden als projectgrond. Aan die grond hangt een prijskaartje van 800.000 euro. "Maar we staan ook open voor kandidaten die het handelspand willen overnemen, en de club willen verderzetten", zegt het vastgoedkantoor.

kasto80

Meest gelezen