AFP or licensors

Gewapende Franse ex-militair "geneutraliseerd" na zoektocht door politie

In Frankrijk is de gewapende ex-militair die sinds gisteren op de vlucht was "geneutraliseerd". Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Hij raakte zwaargewond bij zijn arrestatie en wordt verzorgd door de hulpdiensten. 

De 29-jarige man opende zondag het vuur toen de politie hem probeerde te arresteren voor een incident met huiselijk geweld. Hij vluchtte naar een nabijgelegen bos in Lardin-Saint-Lazare, waar hij zich zo'n 24 uur schuil hield. Meer dan 300 agenten werden ingezet om de ex-militair in het slecht toegankelijke gebied op te sporen. De Franse politie had deze ochtend ook een foto verspreid van de man in een poging getuigen te vinden. 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

De agenten maakten tijdens hun zoektocht door het bos al meerdere keren contact met de man, maar bij bemiddelingspogingen opende de ex-militair telkens het vuur. Tijdens zijn arrestatie zou hij ook verschillende keren hebben geschoten, waarna hij uiteindelijk zelf geraakt werd door de politie. 

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Darmanin bedankte na afloop op twitter de politie en veiligheidsdiensten voor hun "doortastende" optreden. 

Meest gelezen