Burgemeester Bob Nijs van Lommel

Geen mondmaskerplicht meer in centrum Lommel

In het centrum van Lommel geldt geen mondmaskerplicht meer. In de winkels, station, horecazaken of op de markt blijft het dragen van een mondmasker nog wel verplicht. 

Het stadsbestuur heeft beslist dat in de Kerkstraat, het dorp en in de gaanderijen van de shoppingcentra geen mondmasker meer hoeft. Bij grote drukte is het wel nog aangeraden, en ook in de winkels, horecazaken, het station of op de markt moet je uiteraard nog wel een mondmasker dragen.

"We zitten onder de 30 besmettingen de afgelopen zeven dagen", zegt burgemeester Bob Nijs (CD&V). "Er is geen mondmaskerverplichting in het centrum, dus we willen daarin ook niet discrimineren, en vandaag wordt ook in de Kerkstraat die plicht opgeheven. Het heeft al voor wat discussies gezorgd van mensen die zich daar niet aan houden of niet begrijpen waarom het nodig is. We zien ook dat de terrassen terug open zijn, ik denk dat het moment dan ook gekomen is dat we de mondmaskers kunnen weglaten. In de winkels moet het dus nog wel en voor de rest volgen we de federale maatregelen."

Meest gelezen