fotografie peter Hilz (C)

Treinverkeer in Nederland komt langzaam weer op gang na grote storing

Het treinverkeer in Nederland komt langzaam weer op gang. Dat meldt de Nederlandse spoorwegmaatschappij NS. Een storing aan het telefoniesysteem veroorzaakte deze namiddag hinder op het volledige Nederlandse spoornetwerk.

Door een storing in het GSM-R-netwerk bij de verkeersleiding van ProRail, lag het spoornetwerk in Nederland deze namiddag grotendeels stil. Het GSM-R-netwerk wordt vooral gebruikt in de communicatie tussen machinisten en de verkeersleiding. Door de storing was de communicatie tijdelijk niet mogelijk, wat het onveilig maakte voor machinisten om verder te rijden. De storing werd ondertussen handmatig hersteld.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Nu melden ProRail en de NS op hun sites dat er inmiddels wel weer "mondjesmaat" treinen rijden op verschillende trajecten. De NS wil zeker een trein per uur doen vertrekken voor ieder traject. Toch zal het nog de hele avond duren voordat het treinverkeer weer normaal zal rijden. "Na het oplossen van de storing zal het nog enige tijd duren voordat de normale dienstregeling hervat kan worden. We houden er rekening mee dat het treinverkeer zeker vandaag nog hinder zal ondervinden", aldus ProRail.

De NS raadt haar reizigers aan om de updates via de reisplanner te volgen.

Het treinverkeer tussen Antwerpen-Centraal-Roosendaal, Luik-Guillemins-Maastricht en Antwerpen-Centraal-Breda/Amsterdam was kort verstoord maar ondervindt nu geen hinder meer.

Meest gelezen