Foto: Wikimedia

Gemeenteraadslid Koksijde noemt plannen voor snookerzaal in vroegere kapel "een stap te ver"

In Koksijde is er wat commotie over de nieuwe invulling van de kapel van "Ster Der Zee" in Sint-Idesbald. Daar mag van het gemeentebestuur een snookerzaal komen. Maar sommige bewoners vinden dat niet respectvol. 

Er vinden al lang geen vieringen meer plaats in de vroegere kapel van "Ster Der Zee". 30 jaar geleden werd ze ontwijd. De bedoeling is er binnenkort een speelhal te openen voor snooker en darts. Het gemeentebestuur gaf daar ook al haar goedkeuring voor. Maar niet iedereen vindt dat een gepaste invulling voor de locatie. 

Ook Dominique Gillet-Wolter Hofmans, onafhankelijk gemeenteraadslid van Koksijde noemt het een stap te ver: "De kapel is altijd gebruikt voor culturele evenementen en tentoonstellingen. Daar mogen van mij gerust ook andere socio-culturele evenementen plaatsvinden, maar er zijn toch wel grenzen voor wat er wel en niet kan in zo'n vroegere kapel. Een speelhal voor snooker en darts overschrijdt die grens naar mijn gevoel." 

Vanavond is er gemeenteraad in Koksijde en wordt de zaak verder besproken.

Meest gelezen