Grote muurschildering eert voetballer Youri Tielemans

In Sint-Pieters-Leeuw is een grote muurschildering gemaakt van voetballer Youri Tielemans. Het is een initiatief van zijn management Let's Play. De muurschildering is het werk van kunstenaar Bart Smeets. 

Op een blinde muur in Sint-Pieters-Leeuw prijkt sinds afgelopen weekend een grote muurschildering van voetballer Youri Tielemans.  Het is een initiatief van zijn management om zijn meest succesrijke momenten in de verf te zetten, van jonge speler bij Anderlecht  tot topspeler in de Engelse Premier League.

Drie aspecten

De street art muur bevindt zich niet ver van het stadion van paars-wit, waar Tielemans jarenlang een vaste waarde was. "Het was bedoeld als geschenk voor de verjaardag van Youri, vanwege zijn management", vertelt kunstenaar Bart Smeets. "Youri staat drie keer afgebeeld: als jonge speler die opgroeide in Sint-Pieters-Leeuw, als scorende Anderlechtspeler en tenslotte als Youri die met zijn handen een hartje maakt, want zijn familie is altijd belangrijk geweest voor hem. Dat moest in het kunstwerk verwerkt zitten. Maar voor de uitvoering kreeg ik carte blanche", licht Smeets toe.

Klaar in recordtempo

"Ik heb dit kunstwerk op vijf dagen tijd afgewerkt, maar het waren wel erg lange dagen", lacht Smeets. "Maar ik wilde het tegen zondag (30 mei, red.) klaar hebben omdat hij dan tijd had om langs te komen.  En dat is uiteindelijk gelukt." Tielemans speelt momenteel in de Premier League, de eerste klasse van het Engelse voetbal.  Hij scoorde onlangs het enige en winnende doelpunt in de FA CUP-finale, waarmee hij de allereerste FA CUP-titel voor zijn club Leicester City verzilverde.

Meest gelezen