Teamadventure Deinze

Kajakverhuur in Deinze ontploft: "Lokroep van het avontuurlijke buitenleven wordt groot"

In Deinze is Teamadventure, organisator van buitenactiviteiten, iets vroeger dan normaal begonnen met de verhuur van kajakken en sup's aan particulieren. Normaal begint het seizoen pas begin juni, maar door het goede weer kon je nu al enkele dagen vroeger het water op. "We merken dat velen een uitlaatklep nodig hebben na de hele coronacrisis", zegt Daan Boydens, de oprichter van Teamadventure.

In plaats van te wachten tot juni, is Teamadventure in Deinze enkele dagen geleden al begonnen met het verhuren van kajakken, bootjes en sup's aan particulieren. Zo kunnen ze 2 tot 4 uren spenderen op de Leie, aan de Brielpoortbrug. "Onze agenda, als organisator van buitenactiviteiten, is ontploft" geeft Daan Boydens, de oprichter van Teamadventure, mee. 

Particulieren en scholen

Via een online boekingssysteem kan je als particulier een boottochtje vastleggen, maar ook scholen kiezen vaak voor dit soort activiteiten. "De scholen uit de regio huren ook vaak kajaks of sup's bij ons", legt Boydens uit. "Ze willen na die slopende periode hun leerlingen een leuke coronaproof acitviteit aanbieden. We liggen ook maar op 5 minuten van de scholen. En op zo'n manier het schooljaar eindigen, is fijn." Ongeveer 1.000 leerlingen van de omliggende scholen hebben de afgelopen 2 weken hun les LO op het water gespendeerd. 

Zo kan je de leerlingen even een onbezorgd moment bezorgen

Daan Boydens, oprichter van Teamadventure

Ook de 13-jarige Harm Cornelis, leerling van Leiepoort campus Sint-Hendrik, geniet van een paar uren op het water. "We hebben rond de school gevaren en mogen vrij spelen in het water", vertelt hij enthousiast. "Het is enorm plezant, in dit goede weer krijg je veel zin om een plonsje te maken." 

Meest gelezen