Stad Leuven en horeca organiseren groepsaankoop CO₂-meters voor horeca

De stad Leuven en Horeca Leuven organiseren samen een groepsaankoop voor CO₂-meters. Ze verwachten dat de overheid de plaatsing van zo'n meter zal opleggen als voorwaarde voor de verwachte heropening op 9 juni. 

De stad Leuven gaat samen met Horeca Leuven een groepsaankoop organiseren van CO₂-meters. Horecazaken die aangesloten zijn bij Horeca Leuven kunnen het toestel daardoor helemaal gratis krijgen. Wie niet aangesloten is betaalt slechts 25 euro. Het gaat dan bijvoorbeeld over fitnesszaken. 

Dure toestellen

"Wij hebben vernomen dat de plaatsing van een CO₂-meter verplicht zal worden, als de horeca op 9 juni ook binnen mag opengaan", zegt schepen van handel Johan Geleyns (CD&V). "Wij willen als stadsbestuur dan ook onze horeca- en andere zaken helpen bij deze verplichte investering, die toch behoorlijk groot is en die bovenop andere investeringen komt, zoals de opbouw en het onderhoud van extra grote terrassen", aldus de schepen. 

Snel zijn

Omdat de heropening er normaal gezien op 9 juni al komt, moet alles extra snel gaan. "Inschrijven kan tot 2 juni", verduidelijkt Geleyns. "We plaatsen dan onze bestelling bij een Leuvens bedrijf en we zorgen ook voor de verdeling tegen 9 juni. Alle zaken die in aanmerking komen voor een CO₂-meter zijn door ons of door Horeca Leuven gecontacteerd en geïnformeerd over de groepsaankoop."

Meest gelezen